Ingenieursbureau Roos+Bijl

Ingenieursbureau Roos+Bijl
Ingenieursbureau Roos+Bijl hoofdkantoor te Rhoon

donderdag 20 november 2014

Zonder glasvezel staat de wereld stil

Tijdens de uitzending van de live tv-show 'Sta op tegen kanker' bij AVROTROS op NPO1 is glasvezel geleverd door Glazen-Maas en de verbinding door XXLNet. De opname van het programma heeft plaatsgevonden in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam, vanuit daar is de verbinding naar Hilversum tot stand gebracht. XXLNet heeft dit in 2 dagen tijd met succes gerealiseerd. 



Sinds 2003 heeft ingenieursbureau Roos+Bijl in opdracht van de gemeente Rotterdam zowel het ontwerp, als de beheer- en instandhoudingstaak van het glasvezelnetwerk Glazen-Maas uitgevoerd. Per 1 april 2013 voert ingenieursbureau Roos+Bijl de gehele exploitatie van het glasvezelnetwerk uit.

Glazen-Maas is de projectnaam van een open glasvezelnetwerk binnen de regio Rotterdam, gericht op de Wholesale en zakelijke markt. Het initiatief om dit glasvezelnetwerk te bouwen is 10 jaar geleden ontstaan om de digitale innovatie in Rotterdam te bevorderen. Momenteel wordt het netwerk gebruikt door scholen, theaters, ziekenhuizen, overheidsinstellingen en particulieren bedrijven. Door de koppeling met landelijke datacentra, waaronder Rotterdam Internet Exchange (R_iX) in het netwerk, is het mogelijk om toegang te krijgen naar datacenters en dienstenleveranciers overal ter wereld. 

Ingenieursbureau Roos+Bijl geeft advies, sluit aan en beheert het glasvezelnetwerk Glazen-Maas. Wilt u gebruik maken van een supersnelle glasvezelverbinding dan kunnen wij dit voor u realiseren. Zowel van kantoorpand naar kantoorpand als van kantoorpand naar landelijke datacentra behoort tot de mogelijkheden. 

Indien u geïnteresseerd bent in een aansluiting op het glasvezelnetwerk Glazen-Maas kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten