Ingenieursbureau Roos+Bijl

Ingenieursbureau Roos+Bijl
Ingenieursbureau Roos+Bijl hoofdkantoor te Rhoon

vrijdag 7 november 2014

Rekenmethodiek zoneberekening Roos+Bijl wederom erkend door RIVM

Ingenieursbureau Roos+Bijl is wederom in de lijst van 11 adviesbureaus opgenomen die deze week door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is uitgegeven. 

Roos+Bijl hoort bij een select gezelschap van 4 adviesbureaus
Aanvullend hebben wij laten zien dat onze rekenmethodiek geschikt is voor situaties waarin verschillende hoogspanningsverbindingen zich in elkaars nabijheid bevinden en voor die situaties tot voldoende overeenstemming leidt. Ingenieursbureau Roos+Bijl behoort daarmee tot het selecte gezelschap van 4 adviesbureaus die deze bijzondere erkenning hebben gekregen.

Het RIVM heeft een handreiking ontwikkeld om de breedte van de magneetveldzone te berekenen bij hoogspanningslijnen. De magneetveldzone, gedefinieerd als: ‘de zone waar het jaargemiddelde magnetische veld hoger dan 0,4 microtesla is of in de toekomst kan worden’, speelt een centrale rol in het beleid van het Ministerie van Infra en Milieu. De handreiking geeft aan op welke wijze er berekend en gerapporteerd dient te worden.

Adviesbureaus kunnen het RIVM vragen of hun berekeningsmethode in overeenstemming is met de afspraken in de handreiking. Het RIVM beoordeelt vervolgens de werkwijze van het  adviesbureau. Indien het adviesbureau aan de voorwaarden voldoet, wordt het opgenomen in de lijst met: ‘bureaus waarvan bekend is dat ze ervaring hebben met zoneberekeningen volgens de handreiking’.

Ingenieursbureau Roos+Bijl is in deze lijst opgenomen en wij kunnen behalve deze losse dienst ook onze integrale oplossingen op het gebied van hoogspanningsverbindingen voor u verzorgen.

Voor vragen of nadere informatie over de (magneetveld)zoneberekeningen van ingenieursbureau Roos+Bijl kunt u contact opnemen met de heer Theo Vos op 010-800.16.65 of per email tpvos@roosenbijl.nl.



Het RIVM beheert de lijst en verstrekt die op verzoek via hoogspanningslijnen@rivm.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten