Ingenieursbureau Roos+Bijl

Ingenieursbureau Roos+Bijl
Ingenieursbureau Roos+Bijl hoofdkantoor te Rhoon

donderdag 30 oktober 2014

Roos+Bijl Engineers & Consultants vaste partner consortium DNV-GL/Grontmij voor TenneT

Roos+Bijl Engineers & Consultants gaat aan TenneT TSO ingenieursdiensten leveren als partner van het consortium Grontmij/DNV-GL. Dit consortium is als één van de vijf vaste leveranciers door TenneT geselecteerd om ingenieursdiensten in Nederland te gaan leveren. Het consortium en haar contractuele partners Joulz en Roos+Bijl gaan TenneT helpen bij de verdere ontwikkeling van het hoogspanningsnetwerk in Nederland. Zij doen dit op basis van twee raamovereenkomsten: preferred supplier voor het perceel ‘Verbindingen’ en approved supplier voor het perceel ‘Stations’. 

Met het consortium en de twee contractuele partners Joulz en ingenieursbureau Roos+Bijl heeft TenneT vier bedrijven die elk specifieke relevante expertise inbrengen en elkaar aanvullen. De werkzaamheden binnen de raamovereenkomsten zijn ten behoeve van uitbreiding van de nationale transportcapaciteit en verbetering en vernieuwing van systemen. Denk aan ruimtelijke inpassing van verbindingen en stations, milieueffecten, bodemverkenningen, vergunningverlening, haalbaarheidsstudies, hoogspanningstechniek, bouwkundige ontwerpen en supervisie. 

De raamovereenkomsten zijn voor een periode van drie jaar met tweemaal de optie tot verlenging met twee jaar.

Tennet heeft de komende jaren een groot investeringsprogramma in uitvoering om haar netwerk en bijbehorende systemen toekomstbestendig te maken, vooral vanwege de toenemende productie van duurzame energie vanuit windparken. Ook de hoogspanningsverbindingen met naastliggende landen in Europa zullen worden uitgebreid. Veiligheid, leveringszekerheid en kosteneffectiviteit staan daarbij voorop. 

Lees het persbericht van het consortium op de website van Grontmij hier 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten