Ingenieursbureau Roos+Bijl

Ingenieursbureau Roos+Bijl
Ingenieursbureau Roos+Bijl hoofdkantoor te Rhoon

woensdag 25 november 2015

Roos+Bijl betrokken bij realisatie van Hoekse Lijn

Ingenieursbureau Roos+Bijl voert in opdracht van Project Bureau Hoekse Lijn de volledige coördinatie kabels & leidingen van derden uit op het traject van de Hoekse Lijn. Een project van Metropool regio Rotterdam Den Haag. Roos+Bijl is hier zowel in de voorbereidende fase als in de uitvoeringsfase bij betrokken. 

De uit te voeren werkzaamheden van ingenieursbureau Roos+Bijl bestaan uit verschillende facetten. Naast de coördinatie van kabels en leidingen voert Roos+Bijl ook de engineering, tekenwerkzaamheden en voorbereidend werk voor betrokken Netbeheerders uit. Dit betreft kabels en leidingen van onder andere ProRail, Stedin en Evides. Inmiddels zijn vanaf 1 september 2015 de eerste fysieke werkzaamheden van start gegaan: bomen in de omgeving zijn gekapt, voorbelastingen wordt aangebracht, hulpbrug wordt gebouwd en de eerste kabels en leidingen worden verlegd. 

De Hoekse Lijn verbindt Schiedam Centrum met Hoek van Holland Strand. Het bestaande tracé tussen Schiedam en Hoek van Holland ondergaat een metamorfose: van een gewone spoorlijn naar een moderne metro. De verbinding zal naar verwacht eind 2017 gereed zijn.









Bron beeld: hoekselijn.mrdh.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten