Ingenieursbureau Roos+Bijl

Ingenieursbureau Roos+Bijl
Ingenieursbureau Roos+Bijl hoofdkantoor te Rhoon

dinsdag 3 februari 2015

Presentatie terreinmanagement en beheer private netten in skybox van FC Groningen

Afgelopen zaterdag 31 januari, heeft Jarko van Bloois in de skybox van FC Groningen een presentatie gehouden voor een vijftigtal aanwezigen van de Energy Valley Top Club.
Deze club is een samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de energiesector. Partners zijn BAM, Essent, GasTerra, Gasunie, Groningen Seaports en Imtech. Leden zijn onder andere Enexis en Waterbedrijf Groningen.



De presentatie werd gegeven in het kader van de groeiende vraag naar terreinmanagement en de aanleg en het beheer van private netten. Een onderwerp dat de laatste jaren juridisch behoorlijk in de schijnwerpers staat. Dit komt door de toenemende vraag naar alternatieve voorzieningen en de druk vanuit de EU op bescherming van de afnemers.

In een half uur werden de aanwezigen meegenomen in de wereld van de openbare communicatienetwerken, de opmars van alternatieve energievoorzieningen en problematiek in de regelgeving. Tot slot is de eigendomsregelgeving met betrekking tot kabels en leidingen aan bod gekomen. De eigendomsregelgeving heeft tot voor kort nauwelijks op de agenda gestaan en is – mede onder invloed van jurisprudentie – met stoom en kokend water door de wetgever geregeld, waardoor zich geregeld complexe kwesties voordoen.

Het ging uiteraard om het topje van de ijsberg. Onderwerpen die ook belangrijk zijn omtrent terreinbeheer zijn de regelgeving omtrent schade aan- en door kabels en leidingen, het schadeverhaal, de belangrijke veranderingen die zich voordoen wanneer een privaat net tevens in openbare gronden ligt en nadeelcompensatie. Al deze onderwerpen zijn relevant wanneer een terreinbeheerder zonder risico's zijn ondergrond wil beheren.

Wilt u meer weten over het (juridisch) beheer van private netten en terreinbeheer, dan kunt u contact opnemen met Roos+Bijl Legal en vragen naar Jarko van Bloois (06-46357823), of per e-mail jvanbloois@roosenbijl.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten